}

pemandu

.salam.


pemandu? ade pemandu atau driver? same jeh. saye tak de driver. sekali sekala je ade driver. tu pun time blik kampung naik bas.ahah. ade jugak kann.. tapi bukan nak pertikaikan orang ada driver or tak. tapi nak sedut oksigen sikit , driver macam mana yang lagi ok sebenarnye? driver yang da berumur? atau muda remaja , lelaki ker perempuan ker.

sebenarnya selalu terdengar-dengar cuping telinga nih. orang dok complaint woman is a bad driver! ohhh.. god , tercabar keperempuananku.. <-- acah je..tak penah drive pon sebenarnya. tapi walaupun tak pernah drive , tapi saye sebagai penumpang yang menghargai nyawa sendiri dan orang lain , saya ada hak untuk bercakap tentang ini.. <-- emosi nampak.hehe

Pemandu Wanita
  1. Dikatakan terlalu berhati-hati.
  2. Lembap dan memandu dengan terlalu perlahan.
  3. Terlalu mengikut peraturan.
  4. ‘Buta’ tentang kereta, tahu pakai sahaja!
  5. Tak pandai menjaga kenderaan sebab itu senang rosak.
  6. Gemar menghias kereta dan kadangkala keterlaluan.
  7. Gemar meletakkan segala benda dalam kereta. Contohnya kasut yang berpasang-pasang!
  8. Nama sahaja perempuan, namun dalam kereta bersepah-sepah!
Pemandu Lelaki
  1. Kurang Sabar.
  2. Suka membunyikan hon jika tak puas hati dengan sesuatu situasi.
  3. Panas baran ketika memandu.
  4. Tidak suka mengikut peraturan. Kadangkala tali pinggang keledar pun tak suka pakai!
  5. Sentiasa melabelkan pemandu wanita lembap dan menyusahkan sedangkan kadang kala yang terjadi adalah berpunca daripada kaum sejenis mereka juga!
  6. Menganggap kereta umpama “isteri” dan sanggup berhabisan.
  7. Akan menjaga kereta sebaik mungkin.
well , tu semua pandangan kebanyakan orang terhadap pemandu-pemandu tersebutlah sama ada lelaki atau perempuan. pada saya , lelaki memang lebih cekap drive berbanding perempuan. tapi , perempuan lebih berhati-hati. sape setuju angguk dua kali. tapi fact menyatakan 77 percent lelaki cenderung mati dalam  accident kereta berbanding perempuan. tapi ini mungkin juga sebab kebanyakan yang bawak kereta biasanya lelaki kann.

kesimpulannya , lelaki ker perempuan ker , dua-dua boleh bawak kereta. tak de siapa marah. kalau ada yang tak suke perempuan  bawak kereta , nanti sape nak tolong hantar anak pergi n balik sekolah? awok jugee. kalau ade pulak yang rase lelaki tak sesuai bawak kereta sebab tak sabar , nanti time nak terberanak sape nak tolong hantar? pakcik belakang rumah? dia ponn lelaki jugak.ehe.

video ini hanya untuk tontonan. tiada niat lain ye. peace ^^V.



 

4 comments:

  1. takley blah kasut tuh. beriban kasut mak aku dlm kete, HAHA

    ReplyDelete
  2. @Cik Meyo
    hehe normal lah tuh. tak kan nk drive pkai heels kot.huhu :)

    ReplyDelete
  3. akak takut drive kete..huhu

    ReplyDelete
  4. @Aina
    kita ape ape pon takot k.aina.. :D

    ReplyDelete

thankiuuuu ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...